Har människan växt 5 cm på 40 år? Mitt kök har i alla fall växt det idag.Det kanske är så att vi kommit en bit närmare himlen nu än våra mor och farföräldrar va, eller så e det så enkelt att nån kom på att det e bra segt för ryggen när man ska skiva sitt morgonbröd och bänken e 85 cm hög.
Jag bestämde mig i alla fall för att jag skulle höja köksbänken till dagens standardmått som är 90 cm, det hade du kanske räknat ut redan om du inte e alldeles dum i huvet.
OK, tillbaks till filosoferandet. Hur kommer det då sig att vi växt så pass mycke på bara 40 år? (jag bestämde att det va det och inte en smart människa som va svaret på min första fråga, om du undrade) Jag har Inget riktigt bra svar på den frågan men man kanske kan spekulera lite. Maten e ju det första man tänker på eftersom det e det som får oss att växa (iallafall på längden) men alla säger ju att maten blir sämre och sämre, så det kan det ju inte va, om inte långt e dåligt förstås. (jag e 1,90,hmmm) Miljön då? Den blir ju också sämre, eller? Vi kan ju konstatera att det måsta va nåt som har blivit bättre, det gör jag i alla fall (1,90) Farten kanske, det e bättre fart på allt nuförtiden. Men längd och fart går ju inte ihop. Lutmotstånd, ni vet. Oj, där hade vi en nackdel med längd. Skitsamma, jag gillar när det går lite saktare i alla fall.
Det e lite jobbigt att det ska ta så här lång tid att komma på nåt som har blivit bättre dom senaste 40 åren. Det kanske e det som e svaret, allt annat har blivit så mycket sämre att vi har tvingats att bli bättre (läs längre).
Hursomhelst så gick det bra med kökshöjningen, att kompensera för att man blivit lite bättre e ju inte en så betungande uppgift.